X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Kippendij met paksoi en geroosterde peen

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bereiding (30 min)

  • Schrap de regenboogpeen en snijd in dunne, schuine plakken. Pel de ui en snijd in halve ringen.
  • Meng de partjes peen en ui met 1/3 van de olijfolie en grof zeezout in een ovenschaal. Kruid naar smaak met versgemalen peper en plaats de ovenschaal in de oven.
  • Laat de groenten ongeveer 15 minuten roosteren en schep af en toe om, zodat de groenten gelijkmatig garen. Check of de groenten gaar zijn, laat zo nodig nog even roosteren.
  • Haal ondertussen de bladeren van de paksoi los, was deze zorgvuldig en snijd het groene blad van de witte nerven. Snijd beide apart in grove repen. Was goed en laat uitlekken.
  • Verwarm een wok en schenk er 1/3 van de olijfolie in.
  • Voeg eerst de witte nerven van de paksoi toe en vervolgens na 5 minuten het groene blad. Breng op smaak met ketjap, zout en peper. Meng de cranberries erdoor en houd warm.
  • Verhit ondertussen een koekenpan, schenk de overige olijfolie in de pan en bak de kippendijblokjes rondom bruin in 3 minuten, laat op laag vuur nog 8 minuten doorgaren. Breng op smaak met een beetje chilipoeder.
  • Serveer de gebakken kippendij met de paksoi en geroosterde peen.