X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Tofu-gehakt in tomatensaus met farfalle

Let op Vegetarische box: gele ui en knoflook zijn ook nodig voor een ander recept. Let op Gezinsbox: gele ui, knoflook en geraspte kaas zijn ook nodig voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor de farfalle.

Bereiding (30 min)

  • Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
  • Schenk de helft van de olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten op laag vuur.
  • Rasp de tofu grof, zodat je een soort tofugehakt krijgt. Voeg het tofugehakt aan de hapjespan toe en bak het gehakt rul.
  • Haal de blaadjes oregano van de takjes en voeg de oregano samen met de passata aan het gehakt toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de courgette en de paprika. Snijd de courgette in blokjes van 2 x 2 cm. Snijd de paprika doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Zet een koekenpan op het vuur en schenk er de andere helft van de olijfolie in. Bak de courgette en paprika in 5 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper en meng door de tomatensaus.
  • Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erover en bestrooi met de geraspte kaas.