X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Tarte tatin met slagroom

Voorbereiding (45 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (45 min)

  • Doe de boter, suiker voor het deeg, een snufje zout en de bloem in een kom en snijd met 2 messen fijn.
  • Schenk er ijskoud water bij en kneed het deeg met de hand tot een bal. Dek af met vershoudfolie en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in 4 parten.
  • Smelt de boter voor de karamel in blokjes in een koekenpan en voeg de suiker voor de karamel toe. Verhit op halfhoog vuur zonder te roeren, tot een bruine karamel ontstaat.
  • Het kan zijn dat de karamel iets wat uit de taartvorm druppelt. Pak daarom de onderkant en de buitenkant van de taartvorm in met aluminiumfolie.
  • Giet de hete karamel in de taartvorm.
  • Plaats de partjes appel met de bolle kant naar beneden in de karamel.
  • Rol het deeg uit tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal. Plaats het deeg over de appels en stop de randen goed in.
  • Bak de taart in 30 – 45 minuten gaar en goudbruin in de oven.
  • Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf (mocht je hier suiker bij willen voegen dan adviseren wij 20 gram).
  • Haal de taart uit de oven en laat een aantal minuten afkoelen. Zet een bord omgekeerd op de vorm en keer de vorm voorzichtig om, zodat de taart op het bord ligt.
  • Serveer de tarte tatin warm met de slagroom