X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Tagliatelle met schorseneren in champignon-tomatensaus

Schorseneren worden niet veel meer gegeten, omdat het schoonmaken bewerkelijk is. De smaak is heerlijk en doet denken aan asperges of artisjokken. Bij het schillen van schorseneren komt er een wit, plakkerig sap vrij dat vlekken aan je handen kan geven. Om deze reden noemden ze schorseneren vroeger ook wel ‘keukenmeidenverdriet’.

Bereiding (35 min)

  • Zet een kom met citroenwater (of azijnwater) klaar. Was de schorseneren grondig onder de kraan en schil met een dunschiller tot je mooie witte stengels overhoudt. Snijd in stukken van 5 cm en leg direct in het citroenwater om verkleuren te voorkomen. Giet daarna het citroenwater weg.
  • Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de schorseneren 10 minuten op een middelhoog vuur. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  • Breng water met een snuf zout aan de kook voor de volkoren tagliatelle. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes of in vieren.
  • Verhit olie in bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak goudbruin. Voeg de cherrytomaten met saus en schorseneren toe en verwarm alles nog 5 minuten. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge bakpan bruin. Verdeel de tagliatelle met de groentesaus over de borden en strooi de pijnboompitjes erover.

Ook erg lekker met wat (vegan) kaas.