X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Tagliatelle met paddenstoelen en paksoi

Tagliatelle is een Italiaanse pastasoort dat oorspronkelijk komt uit de regio Emilia-Romagna, in het noorden van Italië. De dikte van de tagliatelle kan verschillen. Wij serveren de pasta met een romige saus met een mix van verschillende paddenstoelen. In het herfstseizoen vind je paddenstoelen veel in het bos.

Bereiding (30 min)

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de tagliatelle in 6 minuten gaar.
  • Haal de bladeren van de paksoi los, was deze en snijd het groene blad van de witte bladstelen. Snijd beide apart in grove repen. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
  • Verhit een bakpan met de helft van de olijfolie en bak eerst het witte gedeelte van de paksoi. Voeg na 5 minuten het groene blad toe.
  • Verhit een andere koekenpan met de rest van de olijfolie. Bak de paddenstoelen op hoog vuur goudbruin en gaar in ongeveer 5 minuten.
  • Haal de blaadjes tijm van de takjes.
  • Voeg de tijm toe aan de paddenstoelen, breng op smaak met zout en peper. Meng de crème fraîche erdoor en laat goed opwarmen, meng de paddenstoelen door de gekookte tagliatelle. Serveer direct met de gebakken paksoi ernaast.

Ook lekker met gehalveerde cherrytomaatjes.