X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Surinaamse kipdrumsticks met volkoren mie-noodles en bosui

Onze biologische (kastanje)champignons komen van Jeffrey en Dorus Heeren uit Uden (Brabant). Van oorsprong een van de drie Nederlandse teeltgebieden waar in de jaren ‘50 de bovengrondse paddenstoelenteelt is ontstaan. De broers telen zo schoon en zuiver mogelijk, in eigen ontwikkelde compost en met zelf opgewekte energie. Dankzij de eigen drogerij, gaat geen enkele champignon verloren.

Bereiding (35 min)

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit olie in een bakpan en bak de kipdrumsticks rondom aan.
  • Maak een sausje van citroensap, honing en sojasaus. Wentel de kipdrumsticks door het sausje en leg ze met de saus in een kleine ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en bak de kipdrumsticks in circa 25-30 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Strooi op het laatst de sesamzaadjes erover.
  • Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de bosui en snijd in stukken van 2-3 cm. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Verwarm olie in een grote wok of bakpan en roerbak alles 5-8 minuten op een middelhoog vuur. Breng eventueel verder op smaak met (chili)peper.
  • Breng intussen water aan de kook voor de volkoren mie-noodles. Kook in 5 minuten gaar. Giet daarna de noodles af in een vergiet.
  • Haal de kipdrumsticks uit de oven (controleer of ze goed gaar zijn) en serveer ze met de volkoren mie-noodles en roerbakgroenten.

Houd je van pittig eten? Snijd dan een kleine chilipeper fijn en strooi dit over de mie-noodles.