X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Surinaamse kipdrumsticks met sesam met roerbakgroenten

Vandaag een gerecht met onder andere gewokte koolrabi. Zoals de naam doet vermoeden, is koolrabi een koolsoort. De meest bekende soort is groen/wit van kleur, maar er bestaan ook paarse varianten. Koolrabi is erg rijk aan vitamine C, dit zorgt ervoor dat de ijzer uit de kool beter kan worden opgenomen in de darmen. Een gezonde groente dus! Ook de bladeren van de koolrabi kun je eten, verwerk deze door je gerecht of in een soep.

Bereiding (25 min)

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit olie in een bakpan en bak de kipdrumsticks rondom aan.
  • Maak een sausje van citroensap, komijnpoeder, tamari, olijfolie, zout en (chili)peper. Pers de knoflook erboven uit. Wentel de kipdrumsticks door het sausje en leg ze in een kleine ovenschaal. Giet de overgebleven saus erover, dek af met aluminiumfolie en bak de kipdrumsticks in circa 25-30 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. Strooi op het laatst de sesamzaadjes erover. Heb je een glutenallergie? Spoel dan eerst de sesamzaadjes af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  • Pel en snipper de knoflook. Schil de wortels en snijd in dunne plakjes of in blokjes. Schil ook de koolrabi en snijd in blokjes. Was prei en snijd in ringetjes. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes of in vieren.
  • Verwarm olie in een grote wok of bakpan en roerbak alle groenten 8-10 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  • Haal de kipdrumsticks uit de oven (check of ze goed gaar zijn) en serveer ze met de roerbakgroenten.

Ook lekker met wat bosui