X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Stevige bonensoep met selderij

Vandaag een heerlijke bonensoep. Perfect voor een gure herfstdag. Onze bonen komen uit Nederland. Ze worden geteeld in de Zeeuwse klei en zijn heerlijk van smaak. De bonen worden zonder suiker geconserveerd, dus je kunt genieten van een pure smaak. De bonen zijn al gekookt en hoeven alleen maar te worden opgewarmd of aan een gerecht te worden toegevoegd. Lekker en makkelijk!

Bereiding (20 min)

  • Was of schil de aardappels en wortels en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de prei en snijd in dunne ringen. Was de bleekselderij en snijd in dunne halve maantjes. Bewaar wat selderijblad om de soep mee te garneren.
  • Verhit olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Doe de aardappel, prei, bleekselderij en wortel erbij en roerbak 1 minuut mee.
  • Spoel de bonen in een vergiet af onder de kraan. Was de tomaat en snijd klein. Voeg de bonen, tomaat, het groentebouillontablet en het water toe en breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper. Breng aan de kook.
  • Temper dan het vuur en kook de soep afgedekt 15-20 minuten.
  • Schep met een schuimspaan een flinke schep ingrediënten uit de pan en pureer de rest met een staafmixer tot een gladde soep. Proef en breng eventueel verder op smaak met specerijen. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als je de soep te dik vindt.
  • Schep de groenten weer terug in de pan en garneer met wat selderijblad.

Ook erg lekker met verse peterselie en een snee roggebrood.