X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Stamppot met waterkers en runderchipolata

In deze stamppot is de vrij onbekende bladgroente waterkers verwerkt. De smaak van waterkers is licht pittig en kruidig. Meestal wordt waterkers door een salade verwerkt, maar het is ook lekker in soep, rauw in de stamppot of als een salsa met vlees. Waterkers is rijk aan ijzer, calcium, jodium, vitamine A, B en C.

Bereiding (25 min)

  • Breng water aan de kook voor de aardappels en zoete aardappels. Was of schil de aardappels en zoete aardappels, snijd klein en kook ze in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen. Verwarm olie in een bakpan en karamelliseer de ui op een laag vuur (circa 10-15 minuten).
  • Verhit olie in een bakpan en bak de chipolata worstjes rondom lichtbruin en gaar (circa 8 minuten).
  • Was de tomaat en snijd klein. Verwijder de worteltjes van de waterkers, was grondig in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Snijd de waterkers klein. Stamp de aardappels en zoete aardappels met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Roer de waterkers en tomaat erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de waterkers stamppot met de gekaramelliseerde ui en de chipolata worstjes.

Het is ook erg lekker om wat mosterd door de puree te roeren.