X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Raapstelenstamppot met champignonburger

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op voor het koken van de aardappelen.

Bereiding (30 min)

  • Boen of schil de aardappelen en ze snijd in gelijke stukken. Kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Was ondertussen de raapstelen, haal eventueel de worteltjes eraf, laat goed uitlekken. Snijd de raapstelen in grove stukken.
  • Was de gele paprika. Snijd doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snijd in blokjes.
  • Verhit een koekenpan. Schenk de olijfolie in de pan. Bak de champignonburgers aan elke zijde ongeveer 4 minuten. Bak de paprikablokjes mee als je de tweede zijde bakt.
  • Was de bieslook en knip of snijd fijn.
  • Verwarm de melk. Voeg de melk aan de aardappelen toe en stamp tot puree. Voeg de raapstelen toe en meng door de puree. Breng de stamppot op smaak met mosterd, zout, peper en bieslook.
  • Serveer de stamppot met de champignonburgers en garneer met de gele paprika.

Tip!

De vitamines en voedingsstoffen van de aardappel zitten in en vlak onder de schil. Daarom geven we vaak de keus om ze te boenen of te schillen. Als je ze toch schilt doe het dan zo dun mogelijk. En misschien ook leuk om te proberen: je kunt de schillen frituren en erbij geven als garnituur zoals chefkoks soms ook doen!