X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Stamppot andijvie met rookworst

Voorbereiding (0 minuten)

Zet één pan met ruim water op voor het koken van de aardappelen en pastinaak.

Bereiding (30 min)

  • Verwarm water in een pannetje, leg de rookworst erin en bereid de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd warm.
  • Schil de pastinaak, snijd in blokjes. Boen of schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook de aardappelen met de pastinaak in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Snijd het kontje van de krop andijvie en snijd zoveel je nodig hebt fijn. Was de andijviereepjes.
  • Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit een koekenpan, schenk er de olijfolie in en fruit de ringen in 2 minuten gaar en bruin.
  • Giet de aardappelen en pastinaak af zodra ze klaar zijn. Laat ze even droog stomen en stamp ze tot een puree. Voeg de melk en een klontje boter toe voor een extra smeuïge puree.
  • Was de cherry roma en snijd doormidden.
  • Roer de rauwe andijvie en de gebakken ui door de aardappelpuree. Als alles goed gemengd is, voeg je de tomaatjes toe en schep je die er voorzichtig doorheen.
  • Breng op smaak met de ketjap, de kerriepoeder en eventueel zout en peper.
  • Serveer met de rookworst.