X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

X

Account aanmaken

X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Spruitjesstamppot met rookworst

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op het vuur voor de aardappelen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet een pan met water op voor de rookworst.

Bereiding (30 min)

  • Schil de aardappelen en snijd eventuele oneffenheden weg met een mesje. Snijd de aardappelen in vieren óf als ze erg groot zijn in zessen. Kook de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar. Giet af maar vang het kookvocht op, en laat de aardappelen droog stomen.
  • Snijd een plakje van de onderkant van de spruiten en verwijder indien nodig de buitenste bladeren en/of was ze. Snijd ze vervolgens doormidden.
  • Pel de knoflook. Snipper de knoflook fijn. Was de cherry roma tomaten en halveer ze.
  • Leg de spruiten op een bakplaat of in een ruime ovenschaal. Schep de knoflook er doorheen. Leg de cherry roma tomaten erbij, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet de schaal vervolgens in de voorverwarmde oven en rooster in circa 20 minuten beetgaar.
  • Verwarm de rookworst 15 minuten in water dat net van de kook af is.
  • Verhit een koekenpan en bak het ontbijtspek uit.
  • Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper, voeg de melk of het kookvocht en roomboter toe en roer tot een smeuïg geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de bakplaat/ovenschaal uit de oven en schep de spruiten en tomaat door de puree. Snijd het ontbijtspek in grove stukken en meng door de puree.
  • Snijd de gelderse rookworst in plakjes.
  • Schep de stamppot op het bord en verdeel de rookworst erover.