X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Spaghetti met noten-roomsaus en champignons

Officieel zijn walnoten geen noten maar steenvruchten, maar in Nederland en België zien we ze wel als noten. Walnoten groeien aan een boom, waar ze in groene bolsters hangen. Ze bevatten van alle noten de meeste hoeveelheid omega 3 vetzuren. Vandaag verwerken we de walnoot in een romige saus op basis van amandel-cuisine met shiitake.

Bereiding (25 min)

  • Breng water met een snuf zout aan de kook en kook de volkoren spaghetti in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  • Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de prei klein en spoel grondig in een zeef onder de kraan. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd de salie fijn. Hak de walnoten grof.
  • Verwarm olie in een ruime bakpan en bak de knoflook en prei 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur.
  • Voeg de cuisine shiitake en walnoten toe aan de groenten en verwarm kort mee. Verkruimel het groentebouillontablet erboven en breng verder op smaak met de salie, zout en peper.
  • Serveer de volkoren spaghetti met een flinke schep noten-roomsaus met groenten. Garneer eventueel met wat overgebleven salie en walnoten.

Ook erg lekker met andere paddestoelen.