X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Hamburger met snijbonen en aardappelen

Bereiding (30 min)

  • Boen de aardappelen. Snijd in gelijke stukken en kook de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar.
  • Was ondertussen de snijbonen. Haal de uiteinden eraf en neem daarbij eventuele draden mee. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van ongeveer 1 cm breed.
  • Kook de snijbonen in ongeveer 10 – 12 minuten beetgaar. Giet ze af en houd warm.
  • Was de paprika. Snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd in blokjes van 2 x 2 cm.
  • Verhit een koekenpan, schenk de helft van de olijfolie erin en bak de paprika's in 4 minuten beetgaar.
  • Meng de paprika door de snijbonen en breng op smaak met zout en peper.
  • Was de basilicum. Haal de blaadjes van de takjes, rol ze op en snijd in fijn reepjes. Strooi over de bonen.
  • Verhit een koekenpan, schenk de rest van de olijfolie erin, bak de hamburgers gaar in 4 minuten aan elke zijde.
  • Serveer de hamburgers met de gekookte aardappelen en de snijbonen.