X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Warme linzen-quinoasalade met blauwe kaas

Voorbereiding (0 minuten)

Breng ruim water aan de kook voor de broccoli en de quinoa.

Bereiding (20 min)

  • Was de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes.
  • Blancheer de broccoli in 5 minuten beetgaar. Spoel kort onder koud water af, zodat het kookproces stopt.
  • Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de ui en knoflook. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Was de paprika en snijd doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit een hapjespan, schenk er de olijfolie in en fruit de ui en knoflook 2 minuten op gemiddeld vuur.
  • Bak de paprika 5 minuten mee. Breng op smaak met zout, peper, kurkuma en gemberpoeder.
  • Was ondertussen de bladpeterselie en hak grof.
  • Giet de linzen af, spoel met koud water en laat uitlekken.
  • Meng de linzen, broccoli, quinoa en de helft van de peterselie door elkaar.
  • Verdeel de salade over de borden, verkruimel de kaas erover en garneer met de rest van de peterselie.