X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eten van een gezonde keten.
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Snelle pita's met lamsshoarma en hummus

Bereiding (20 min)

  • Maak de salade: was de tomaat, snijd de helft van de tomaat in plakjes en de andere helft in stukjes.
  • Was de sla en laat goed uitlekken. Bewaar een paar blaadjes voor op de broodjes. Snijd de resterende sla in grove repen en meng met de tomaat.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de lamsshoarma met de deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
  • Maak een dressing voor de sla: doe de (balsamico)azijn, mosterd, honing, zout en peper in een schaaltje, roer er langzaam de olijfolie van goede kwaliteit door. Meng de dressing door de salade.
  • Rooster de pitabroodjes in de broodrooster en snijd ze daarna voor 2/3 open. Besmeer met hummus. Vul het broodje verder met een slablaadje, plakje tomaat en de lamsshoarma.
  • Serveer de pitabroodjes met de frisse salade ernaast.