X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Siciliaanse macaroni

Bereiding (20 min)

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de ui en snijd in blokjes. Was de aubergine en de tomaat en snijd in blokjes.
  • Veeg de champignons schoon en halveer ze.
  • Verhit een grote koeken-of hapjes pan met 1/2 van de olijfolie. Bak de aubergine en de ui 5 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi met gedroogde oregano.
  • Voeg de champignons toe en bak tot de aubergine gaar is.
  • Giet de rest van de olijfolie in de pan en voeg de knoflook, tijm, kappertjes en de tomatenblokjes toe. Laat alles 5 minuten pruttelen. Proef en breng de saus eventueel op smaak met peper, zout en witte wijnazijn.
  • Was ondertussen de basilicum, bewaar wat blaadjes voor de garnering en snijd de rest fijn. Voeg dit toe aan de saus.
  • Meng de saus door de macaroni. Garneer met de rest van de basilicum en eventueel nog wat kappertjes.