X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Shoarmavlees met groenten in kokossaus

Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. In tegenstelling tot andere koolsoorten heeft paksoi een vrij neutrale smaak. Vanwege de aangename knapperigheid en milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook in Nederland en België vind je paksoi steeds vaker op het menu. 'Inspired by Ralph Moorman'

Bereiding (25 min)

  • Snijd de prei in ringen en spoel grondig in een zeef onder de kraan. Was de paprika, snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de paksoi en snijd in reepjes (houd het witte en groene deel apart).
  • Verhit olie in een bakpan en bak de shoarma in circa 4 minuten rondom gaar. Voeg het witte deel van de paksoi, de prei en paprika toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk toe aan de shoarma en groenten en breng op smaak met de kurkumapoeder, kerriepoeder, zout en peper. Laat alles op een laag vuur circa 10 minuten stoven. Voeg de laatste minuut het groene deel van de paksoi toe.
  • Serveer de shoarma met groenten-kokossaus in mooie kommen.

Houd je van pit? Voeg dan wat sambal toe.