X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Romige zuurkoolsoep met rookworst

Deze rijk gevulde zuurkoolsoep maak je met aardappelen. Eet je koolhydraatarm, vervang de aardappelen dan door wortelpeterselie.

Bereiding (30 min)

  • Pel en snijd de gele ui in kleine stukjes. Verhit in een (soep)pan de roomboter en fruit de ui met de kerriepoeder op een laag vuur in 2 minuten glazig. Strooi er de bloem over en bak het 2 minuten heel zachtjes mee. Voeg dan een scheutje bouillon toe en roer met een houten lepel tot er een gladde saus ontstaat. Voeg de rest van de bouillon langzaam toe en breng de soep al roerend aan de kook.
  • Laat ondertussen de zuurkool goed uitlekken. Schil en was de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Eet je koolhydraatarm, vervang de aardappelen dan door wortelpeterselie. Voeg de zuurkool samen met de aardappelen of wortelpeterselie toe aan de soep en laat nog 10 a 15 minuten heel zachtjes koken.
  • Pel en snijd ondertussen de rode uien in dunne ringen. Verwarm een klontje boter in een bakpan en fruit de rode uienringen – erg lekker met een schepje bruine suiker - in 10 minuten zacht (met de deksel op de pan).
  • Haal - als de aardappelen of wortelpeterselie zacht zijn - de soeppan van het vuur en voeg de crème fraîche toe. pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met zout en peper. Snijd de rookworst in kleine plakjes en voeg bij de soep. Verwarm nog enkele minuten.
  • Serveer de zuurkoolsoep in diepe borden en garneer met de rode ui.