X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Romige Chinese kool met gehakt en aardappelblokjes

Chinese kool is een heerlijke, veelzijdige groente. Je kunt het namelijk op talloze manieren bereiden. Vandaag maken we er koolrolletjes van. Qua smaak is de Chinese kool een beetje zoetig, hierdoor is het een verrassend lekkere toevoeging aan het gerecht!

Bereiding (30 min)

  • Breng een pan met water aan de kook. Was de aardappels en snijd in kleine blokjes van 1x1 cm. Kook de aardappels in 10 minuten beetgaar. Giet het water af en laat goed droog stomen.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Verwijder de buitenste bladeren van de Chinese kool. Snijd in de lengte doormidden en vervolgens in smalle reepjes.
  • Verhit olie in een bakpan en bak de aardappelblokjes in 10 minuten aan alle kanten goudbruin.
  • Verhit ondertussen olie in een wok en bak het gehakt samen met de de ui en knoflook rul. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en (chili)peper. Schep uit de pan en zet opzij.
  • Roerbak de kool in de wok 5-8 minuten. De Chinese kool moet gaar worden, maar mag niet niet verbranden. Doe het gehakt terug in de pan en voeg de kokosmelk, rozijnen, sambal en sojasaus toe. Schep alles goed door elkaar.
  • Verdeel de aardappelblokjes over de borden en schep het kool-gehaktmengsel erbij.

Ook lekker met verse koriander.