X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Romige kalfsreepjes met parelgort en knolselderij

De knolselderij heeft diverse gezonde eigenschappen. Zo bevat knolselderij veel magnesium, calcium en kalium. Magnesium zorgt voor de opname van calcium in het bloed. Calcium kan het hormonale systeem een zetje geven om vet af te breken en kalium heeft een positieve invloed op de bloeddruk. Verder is knolselderij vochtafdrijvend. Het stimuleert de nieren om meer gifstoffen uit het lichaam af te voeren.

Bereiding (30 min)

  • Breng een pan met water en het groentebouillontablet aan de kook. Was de parelgort in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 gaar. Giet daarna de bouillon af (bewaar wat voor later).
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de knolselderij, snijd in plakken en dan in blokjes van 2x2 cm.
  • Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Doe de knolselderijblokjes erbij en bak 10 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden (schenk eventueel een beetje bouillon van de parelgort erbij).
  • Snijd het kalfslapje in reepjes. Verhit olie (of roomboter) in een bakpan en bak de kalfsreepjes op een hoog vuur in 2-3 minuten rondom bruin (bak het vlees niet te lang want dan wordt het taai). Kruid met zout en peper en doe in de pan bij de knolselderij.
  • Serveer de parelgort met de romige kalfsreepjes en groenten.

Ook erg lekker met champignons.