X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Risotto van Zeeuwse vlegel met biet en geitenkaas

Een risotto zonder rijst, maar met Zeeuwse vlegel. Dit erkende streekproduct wordt in Zeeland op een milieuvriendelijke wijze geteeld. Je kunt het overigens wel net als rijst klaar maken. In deze risotto combineren we het met rode bieten, die een prachtige roze kleur aan het gerecht geeft. Met de geitenkaas, geroosterde hazelnoten en de frisheid van winterpostelein is dit een heerlijk maaltje!

Voorbereiding (40 minuten)

Snijd een plakje van de boven- en onderkant van de bieten. Breng ze dan in een pan met water aan de kook. Afhankelijk van de grootte van de bietjes laat je ze 30-45 minuten koken. Eventuele grote bieten kan je doormidden snijden, zodat het gaarkoken wat sneller gaat. Zijn ze zacht van binnen? Dan zijn ze goed gaar! Pel de schil met je duim eraf en snijd ze vervolgens in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Pel en snipper de knoflook en ui. Verwijder de eventuele worteltjes van de winterpostelein, was goed onder koud water en laat goed uitlekken.

Bereiding (25 min)

  • Verhit de boter in de pan. Wanneer deze niet meer schuimt voeg je de ui en knoflook toe en fruit deze. Roer hier de ongekookte Zeeuwse vlegel doorheen en bak 2 à 3 minuten op een middelhoog vuur, totdat de korrels er glazig uitzien.
  • Blus af met de bouillon. Als de risotto kookt, laat je het in 15 minuten op een laag vuurtje gaar koken. Wordt de risotto te droog? Dan voeg je nog wat water of bouillon toe.
  • Kraak ondertussen de hazelnoten en hak grof.
  • Schep zo’n 2 minuten voordat de Zeeuwse vlegel gaar is de bieten er doorheen (nu kleurt de risotto prachtig mooi rood/paars/roze!) en verwarm nog even mee. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout.
  • Maak het bord op door de winterpostelein te verdelen over de boren, schep daar de risotto op, verkruimel de geitenkaas er overheen en strooi er als laatste ook de hazelnoten overheen.