X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Zomerse risotto met cottage cheese en munt

Let op Vegetarische box: verse munt is ook nodig voor een ander recept.

Bereiding (45 min)

  • Maak de bouillon van bouillonblokjes en water.
  • Snijd de prei in ringen, was deze grondig en laat uitlekken.
  • Verhit een hapjespan, schenk de helft van de olijfolie in de pan. Doe de prei erin, strooi het korianderpoeder en 5 spices kruidenpoeder erover en fruit zachtjes 5 minuten.
  • Doe vervolgens de risottorijst erbij en schep goed door de olie.
  • Zet het vuur laag en schenk er steeds een soeplepel hete bouillon bij. Voeg de volgende soeplepel toe als de vorige soeplepel is opgenomen. De rijst neemt het vocht op en wordt in 15-20 minuten gaar.
  • Was ondertussen de courgette, snijd in de lengte doormidden en snijd in plakjes.
  • Verhit een koekenpan, schenk de rest van de olijfolie in de pan en bak de courgette 5 minuten. Houd apart tot de risotto bijna gaar is.
  • Rooster de walnoten in een droge koekenpan een paar minuten tot ze bruin beginnen te kleuren. Blijf erbij, want dat gaat sneller dan je denkt.
  • Was de munt, haal de blaadjes van de takjes en knip deze in dunne reepjes.
  • Als de risotto bijna gaar is meng je de courgette en de (room-)boter erdoor. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Verdeel de risotto over de borden en voeg de cottage cheese en de walnoten toe. Garneer met munt en serveer gelijk.