X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Portabella-hamburger met koolsla

Vandaag gebruiken we de portabella om het broodje van de hamburger te vervangen, waardoor de koolhydraten laag gehouden worden. Portabella is familie van de kastanjechampignon en door de grootte kunnen we ‘m uitstekend gebruiken als vervanger van het broodje.

Bereiding (25 min)

  • Was of schil de wortels en rasp ze. Doe de witte kool en wortels bij elkaar in een grote kom en meng.
  • Maak een dressing met de helft van de mayonaise, de helft van de yoghurt en de azijn. Voeg de dressing toe aan de wortels en witte kool en meng goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Laat de smaken intrekken.
  • Maak intussen de knoflooksaus. Pel de knoflook en snijd deze heel fijn. Meng de knoflook door de overige helft van de mayonaise en yoghurt in een kom. Breng op smaak met peper. Zet de knoflooksaus opzij.
  • Pel de ui en snijd in ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de hamburgers op een middelhoog vuur lichtbruin (circa 5 minuten per kant). Bak de uienringen de laatste 5 minuten mee met de hamburgers.
  • Veeg de portabella’s schoon met een keukenpapiertje, besprenkel met olie en bak de portabella’s met de lamellen naar boven in de koekenpan voor 2 minuten. Draai de portabella’s voorzichtig om en bak ook de binnenzijde 2 minuten.
  • Was de tomaat en snijd in dikke plakken. Haal de portabella’s uit de pan en beleg deze met de hamburger, tomatenplakken en wat knoflooksaus. Eindig met de gebakken uienringen. Serveer de portabella-hamburger met de koolsla.

Serveer de hamburger ook eens met groentefrietjes ernaast!