X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pompoenpuree met bieslook rode kool en worst

Rode kool is een van de oudste koolsoorten. De kool is stevig, rond en heeft dieppaarse, glanzende bladeren, die stevig en knapperig aanvoelen. De paarse kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof. Rode kool behoudt zijn mooie kleur beter wanneer bij het koken citroensap of azijn aan het water wordt toegevoegd.

Bereiding (40 min)

  • Haal het buitenste blad van de rode kool. Snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern. Rasp of snijd zo fijn mogelijk in reepjes. Verhit olie in een stoofpan en bak de rode kool kort aan op een hoog vuur. Blus af met een scheutje water en stoof de rode kool afgedekt 20 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met kaneelpoeder, zout en peper.
  • Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd klein. Was de pompoen, halveer deze en haal de zaden en draden eruit. Snijd de pompoen in kleine stukken (schillen hoeft niet). Kook de aardappels en pompoen in 20 minuten zacht en gaar.
  • Verhit olie in een bakpan en bak de braadworst in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • Snijd de bieslook heel fijn. Giet het water van de pompoen af en vang wat kookvocht op. Stamp fijn en voeg de boter en kookvocht toe tot je een zachte puree hebt. Roer de bieslook en de azijn erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pompoenpuree met de gestoofde rode kool en de braadworst ernaast.

Je kunt met de braadworsten ook wat uien meebakken.