X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eten van een gezonde keten.
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pompoen-linzensoep met naanbrood en hummus

Let op: rode ui wordt ook gebruikt voor een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de pompoen er alvast in zodat deze zachter wordt en makkelijker te snijden. Haal ‘m er na maximaal 10 minuten uit en laat afkoelen.

Bereiding (30 min)

  • Bak het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Spoel de linzen af en laat uitlekken.
  • Was de pompoen, halveer hem en haal de zaden en draden eruit. Snijd de pompoen in stukjes (schillen hoeft niet).
  • Zet een pan met een dikke bodem op het vuur. Schenk er de olijfolie (om in te bakken) in en fruit de ui en de helft van de knoflook.
  • Voeg na 2 minuten de in stukken gesneden pompoen toe en doe de linzen erbij.
  • Laat de bouillonblokjes oplossen in wat gekookt water en voeg aan de groenten toe. Kook de groenten en de linzen in 25 minuten gaar. Voeg de kokosmelk toe en warm goed door.
  • Maak ondertussen de hummus. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe de kikkererwten met de andere helft van de knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, tahin en de olijfolie (van goede kwaliteit) in de keukenmachine of pureer met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Is de hummus erg dik, doe er dan eventueel een scheutje water bij.
  • Was de koriander, schud uit en hak grof.
  • Haal de pan met groenten van het vuur en voeg de ras el hanout en de helft van de koriander toe. Maak er met de staafmixer een gladde soep van. Vind je de soep te dik? Voeg dan wat water toe. Breng de soep op smaak met zout.
  • Garneer de soep met de rest van de koriander en serveer met het naanbrood en de hummus.