X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eten van een gezonde keten.
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Plaattaart met pompoen, rode kool en worst

Voorbereiding (0 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pompoen er alvast in zodat deze zachter wordt en makkelijker te snijden. Haal ‘m er na maximaal 10 minuten uit en laat afkoelen.

Bereiding (45 min)

  • Haal het buitenste blad van de rode kool. Snijd de kool doormidden en rasp zoveel als je nodig hebt (zie ingrediëntenlijst) met de keukenmachine of snijd met een scherp mes zo fijn mogelijk in reepjes.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg hier over uit. Vouw de buitenste randjes van het bladerdeeg naar binnen.
  • Prik gaatjes in het deeg, dit voorkomt dat de bodem gaat opbollen tijdens het bakken.
  • Halveer de pompoen en haal de zaden en draden eruit. Snijd de pompoen in stukjes (schillen hoeft niet). Meng goed met de helft van de olijfolie.
  • Verdeel eerst de tomatenblokjes over het deeg, dan de rode kool en de blokjes pompoen.
  • Garneer de plaattaart met tijm en kaneelpoeder en breng nog wat extra op smaak met peper en zout. Besprenkel met 1/4 van de olijfolie.
  • Bak de groentetaart in ongeveer 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Verhit ondertussen een koekenpan, schenk er 1/4 van de olijfolie in, bak de braadworst in 8 minuten rondom bruin en gaar. Snijd de braadworst in plakjes.
  • Haal de plaattaart uit de oven, verdeel de plakjes worst erover en serveer.