X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Plaattaart met pompoen bietjes en vegan chorizo

Plaattaarten… We love them! Je neemt een lap deeg en je kunt er vervolgens alles op doen wat je zelf lekker vindt. Vandaag maken we er één die echt typerend is voor de herfst. De plaattaart wordt belegd met plakjes vega(n) chorizo, pompoen en bietjes. Een heerlijke combinatie waar iedereen van kan genieten.

Bereiding (35 min)

  • Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Was de pompoen, halveer en verwijder de pitten en draden. Snijd de helft van de pompoen in kleine stukjes en de andere helft in dunne parten (schil eventueel de pompoenparten). Breng een pan met een klein laagje water en het bouillontablet aan de kook voor de pompoen en kook de pompoenstukken in 10 minuten gaar.
  • Leg de pompoenparten alvast op de bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de pompoenparten 10-15 minuten voor in de hete oven.
  • Vouw een klein stukje van de randjes van het bladerdeeg naar binnen zodat er een kleine opstaande rand ontstaat. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Bak het deeg bij de pompoen 5 minuten onderin de voorverwarmde oven. Let op dat het deeg niet donkerbruin kleurt.
  • Giet de bouillon af en pureer de pompoenstukjes met de helft van de Italiaanse kruiden tot een gladde puree.
  • Pel de ui en snijd in ringen. Smeer met de bolle kant van een lepel de pompoenpuree uit over het bladerdeeg. Verdeel de pompoenparten en uiringen erover. Snijd de bietjes klein en de vegan chorizo in plakjes en verdeel over de pompoenpuree. Breng op smaak met de overgebleven Italiaanse kruiden, zout en peper. Bak de plaataart nog 10-15 minuten.

Heb je nog wat bietjes over? Serveer deze naast de plaattaart met wat (balsamico)azijn erdoor.