X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pittige gehaktballetjes in cherrytomatensaus met rijst

Vandaag eten we volkoren basmatirijst met pittige gehaktballetjes in een lekkere cherrytomatensaus met paksoi. Tomaten heb je in vele soorten en maten, waaronder de cherrytomaatjes. Dit zijn kleine ronde tomaten die wat zoeter van smaak zijn. Oorspronkelijk komen tomaten uit Centraal-Amerika, waar ze als sierplant gezien werden. In Italië ontdekten ze dat je tomaten kunt eten.

Bereiding (30 min)

  • Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet de pan afgedekt opzij.
  • Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de tomaat, snijd klein en pureer met een staafmixer tot een saus. Was de paksoi en snijd klein. Houd het groene deel apart van het witte deel. Was de cherrytomaatjes. Schil de wortel en snijd in plakjes.
  • Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomatensaus, wortel en het witte deel van de paksoi toe en bak voor 5 minuten op een middelhoog vuur. Doe de cherrytomaatjes erbij en laat afgedekt zachtjes sudderen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Meng intussen het rundergehakt met de chilivlokken, paprikapoeder, zout en peper en rol kleine gehaktballetjes ervan. Verhit een droge bakpan en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg de gehaktballetjes toe aan de cherrytomatensaus en verwarm nog 5 minuten mee. Voeg als laatste het groene deel van de paksoi toe en bak kort mee.
  • Serveer de pittige gehaktballetjes in cherrytomatensaus met de volkoren basmatirijst.

Het is ook erg lekker om fijngesneden verse kruiden door het gehakt te mengen.