X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pita's met lamsshoarma en hummus

Bereiding (30 min)

  • Maak de salade: was de tomaat, snijd de helft van de tomaat in plakjes en de andere helft in stukjes.
  • Was de sla en laat goed uitlekken. Bewaar een paar blaadjes voor op de broodjes. Snijd de resterende sla in grove repen en meng met de stukjes tomaat. Bewaar de plakjes tomaat voor op de pita's.
  • Verhit de olijfolie (om in te bakken) in een koekenpan en bak de lamsshoarma met de deksel op de pan in ongeveer 10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
  • Maak ondertussen de hummus. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe de kikkererwten met de knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, tahin en de olijfolie (van goede kwaliteit) in de keukenmachine of pureer met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Is de hummus erg dik, doe er dan eventueel een scheutje water bij.
  • Maak een dressing voor de sla: doe de azijn, mosterd, honing, zout en peper in een schaaltje en roer er langzaam de olijfolie van goede kwaliteit door. Meng de dressing door de salade.
  • Rooster de pitabroodjes in de broodrooster en snijd ze daarna voor 2/3 open. Besmeer met hummus. Vul het broodje verder met een slablaadje, plakje tomaat en de lamsshoarma. Serveer de pitabroodjes met de frisse salade ernaast.