X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Peer risotto met champignons aubergine en walnootcrunch

De Conference is een tamelijk grote handpeer met veel roest en is vanwege de bewaarbaarheid het meest geteelde ras in België en Nederland. Onze perenteler Kees Konijn zorgt ervoor dat alle peren in het licht hangen. Kees probeert zoveel mogelijk samen te werken met de natuur om optimale omgevingsfactoren te creëren. Want alles uit de natuur heeft een functie en invloed op elkaar. Tip: haal de peer uit de zak en laat verder rijpen op je fruitschaal. 'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'

Bereiding (35 min)

  • Breng het water met het groentebouillontablet aan de kook. Was de aubergine en snijd klein. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Veeg de kastanjechampignons schoon en halveer ze of snijd in vieren.
  • Verwarm olie in een bakpan met een dikke bodem en bak de aubergine, ui en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg daarna de champignons toe en bak nog een paar minuten mee.
  • Spoel de risotto in een zeef onder de kraan en bak 2 minuten mee. Voeg een deel van de bouillon toe. Roer regelmatig en laat de risotto de bouillon opnemen. Herhaal dit totdat al de bouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 25 minuten.
  • Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd in stukken. Voeg de peer en de soja cuisine op het laatst toe aan de risotto (als de peer nog heel hard is, kun je ‘m wat eerder bij de risotto doen). Zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft.
  • Snijd de peterselie klein. Hak de walnoten in kleine stukken. Je kunt ze eventueel even roosteren in een droge bakpan. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Garneer de risotto met de walnotencrunch en peterselie en breng verder op smaak met peper en eventueel met zout.

Ook lekker met wat witte wijn door de risotto.