X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pastinaak-spruitjes roerbak met champignons en kalfsgehaktballetjes

Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool en bevatten veel vitamine C. Spruitjes die nachtvorst hebben meegemaakt zijn vaak zoeter van smaak. Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze ook bakken, wokken, stoven of stomen. Je moet ze zeker niet te lang koken, want dan werk je het ontstaan van de beruchte ‘spruitjeslucht’ in de hand.

Bereiding (30 min)

  • Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de grote spruitjes eventueel doormidden. Schil de pastinaak en snijd in plakjes of blokjes.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de spruitjes en pastinaak 5-10 minuten. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.
  • Meng intussen het kalfsgehakt met de gehaktkruiden, zout en peper. Rol met je handpalmen kleine balletjes van het gehakt. Verhit olie in een bakpan en bak op een hoog vuur de gehaktballetjes in 3 minuten rondom bruin.
  • Pel de ui en snijd in partjes. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd de grote exemplaren doormidden. Bak de ui en champignons met de gehaktballetjes mee.
  • Doe de spruitjes en pastinaak erbij en bak nog 5 minuten. Schud de pan regelmatig en voeg eventueel een scheutje water toe. Proef en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer alles op een mooie ruime schaal.

Lekker met gehakte walnoten erdoor.