X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Pasta ovenschotel met droge worst

Deze week hebben we een lekker pastagerecht met groenten en gedroogde worst op het menu staan. Dit keer als ovenschotel, gegratineerd met kaas. Hierdoor krijgt de pasta een aangenaam krokant laagje aan de bovenkant. Onze droge worst wordt geleverd door st Hendrick. Het pittige worstje is van Hollandse bodem en gemaakt van 100% eerlijk biologisch vlees.

Bereiding (30 min)

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 8 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in ringen en was in een zeef onder de kraan. Schil of was de wortel en snijd in kleine blokjes. Was de tomaat en snijd klein. Snijd de gedroogde worst in plakjes.
  • Verwarm olie in een ruime bakpan of wok. Bak de plakjes worst samen met de knoflook, prei, ui, wortel en Italiaanse kruiden. Voeg na 5 minuten de tomaat toe. Breng het geheel op smaak zout en peper en laat nog 2 minuten sudderen.
  • Schep de pasta door de groenten. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel nog 5-10 minuten in de voorverwarmde oven.

Ook lekker met verse basilicum.