X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Parelgerstrisotto met koolraap en rauwe ham

Voorbereiding (0 minuten)

Bereid de bouillon.

Bereiding (30 min)

  • Pel de ui en snipper fijn. Was de salie, snijd de helft van de blaadjes fijn en laat de andere helft heel. Verhit een braadpan met ¼ van de olijfolie en fruit de ui 1 minuut, voeg de fijngesneden salie toe.
  • Voeg de parelgerst toe en roer goed om, zodat alle korrels bedekt zijn met olie.
  • Voeg een scheut bouillon toe en laat op laag vuur koken tot het vocht opgenomen is. Herhaal dit tot de bouillon volledig gebruikt is en de gerst gaar is. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Voeg zo nodig extra water toe.
  • Schil ondertussen de koolraap. Snijd in plakken van 1-2 centimer en vervolgens in blokjes. Verhit een koekenpan met ¼ van de olijfolie en bak de koolraap in 3 – 4 minuten goudbruin. Haal daarna uit de pan en voeg in de laatste 5-10 minuten aan de risotto toe om verder te garen.
  • Verhit de koekenpan, waarin de koolraap gebakken is, opnieuw en voeg de rest van de olijfolie toe. Bak de rauwe ham bruin, haal uit de pan en laat uitlekken.
  • Voeg een klontje boter toe aan de koekenpan en bak de hele blaadjes salie krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en bewaar de boter.
  • Meng de geraspte kaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de risotto over de borden en schenk met een lepel de salieboter erover. Verdeel de rauwe ham over de risotto en garneer met de gefrituurde blaadjes salie.