X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Paksoistamppot met braadworst en blauwe kaas

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor het koken van de aardappelen.

Bereiding (30 min)

  • Boen of schil de aardappelen. Snijd in gelijke stukken en kook in ongeveer 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af (bewaar eventueel wat kookvocht) en laat nog even uitstomen.
  • Verwijder ondertussen de onderkant van de paksoi zodat de stelen los komen en was goed. Snijd de stelen en het blad in dunne reepjes.
  • Pel de knoflook en snipper fijn.
  • Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie. Bak de champignons met de knoflook goudbruin. Schep uit de pan en zet apart.
  • Doe de rest van de olijfolie in de pan en bak hierin de braadworstjes 10 minuten, draai regelmatig voor een gelijkmatige garing.
  • Verwarm de melk en roomboter in een steelpannetje (of gebruik het kookvocht van de aardappelen).
  • Stamp de aardappelen tot een gladde puree.
  • Roer de paksoi door de puree en voeg het warme melk-botermengsel toe. Laat de stamppot goed doorwarmen op de laagste pit.
  • Breng de stamppot op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Verkruimel de blauwe kaas.
  • Schep een portie stamppot op een bord, leg hier een braadworstje op. Verdeel de gebakken champignons erover en garneer met de verkruimelde blauwe kaas.