X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Paksoi stamppot met een kalfslapje

Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. In tegenstelling tot andere koolsoorten heeft paksoi een vrij neutrale smaak. Vanwege de aangename knapperigheid en milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook in Nederland en België vind je paksoi steeds vaker op het menu. En terecht: niet alleen is deze groente zeer gezond, maar ook is paksoi veelzijdig genoeg om zowel in exotische roerbakschotels als in stamppotten te verwerken. 'Inspired by Ralph Moorman'

Bereiding (30 min)

  • Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels en zoete bataat. Schil de aardappels en zoete bataat, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op).
  • Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de paksoi en snijd klein (houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden).
  • Verhit olie in een wok of grote bakpan en roerbak het witte deel van de paksoi 5 minuten op een middelhoog vuur. Roerbak de laatste minuut het groene deel van de paksoi mee en breng op smaak met tamarisaus.
  • Verwarm olie in een andere bakpan en bak de kalfslapjes aan beide kanten bruin in ongeveer 1 minuut. Voeg de uienringen toe en temper het vuur. Bak de kalfslapjes nog eens 2-3 minuten per kant. Niet te lang, want het is lekker als het vlees nog een beetje rosé is. Breng op smaak met zout en peper.
  • Stamp de aardappels en zoete bataat met wat kookvocht tot een smeuïge puree en schep de gewokte paksoi erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met het kalfslapje en uienringen.

Ook heel erg lekker met cashewnoten.