X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Paella met krokante salami en Italiaanse groenten

Paella is van oorsprong een Valenciaans gerecht. In Spanje is de bereiding van paella van oudsher een sociale zondagmiddag-gebeurtenis, veelal klaargemaakt door de mannelijke leden van de familie. Je kunt eindeloos variëren met zeevruchten als vis en schaaldieren, stukjes kip, tomaten, paprika, doperwten, snijbonen, witte bonen, saffraan en noem maar op! Deze Spaanse klassieker maken we met een heerlijk pittige salami.

Bereiding (35 min)

  • Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Spoel de risottorijst in een zeef onder de kraan.
  • Verhit olie in een bakpan met dikke bodem en fruit de ui 2 minuten. Voeg de risottorijst, tomaat en kurkuma toe en bak 2 minuten mee. De kurkuma kleurt de risotto mooi geel. Verkruimel het groentebouillontablet erboven. Voeg beetje bij beetje het water toe en laat – afgedekt - zachtjes koken totdat al het vocht is opgenomen en de risottorijst beetgaar en smeuïg is. Dit duurt circa 20-30 minuten.
  • Voeg halverwege het garen van de risotto de roerbakgroenten toe en pers de knoflook erboven uit. Vergeet niet regelmatig te roeren om te voorkomen dat de risottorijst aanbakt. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  • Snijd de salami klein. Hak de koriander grof. Verhit een droge bakpan of wok en bak de salami krokant.
  • Schep de paella in een mooie schaal en verdeel de krokante salami erover. Garneer met de koriander.

Lekker met verse peterselie en een chilipepertje.