X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Paddenstoelen orzo met shii-take

De biologische paddestoelen van dit recept komen van onze Limburgse leverancier Heereco. Naast de bekende witte champignon zijn er diverse andere lekkere soorten, zoals kastanjechampignons en shii-take. Shii-takes hebben heel veel smaak en zijn lekker stevig.

Bereiding (25 min)

  • Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein. Snijd de prei in ringen en spoel in een zeef onder de kraan. Breng het water aan de kook en laat het groentebouillontablet erin oplossen.
  • Verhit olie in een hapjespan en fruit de ui, prei en knoflook 5 minuten op een middelhoog vuur.
  • Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee. Schenk de groentebouillon erbij en laat de orzo zachtjes droog koken in circa 10-12 minuten. Schep af en toe om.
  • Veeg intussen de kastanjechampignons en shii-take schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de paddestoelen 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer een deel van de paddestoelen door de orzo en bewaar wat exemplaren om het gerecht mee te garneren.

Erg lekker met verse oregano of tijm.