X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Ovenschotel herfstraapjes, bataat en champignons

Het zou bijna een lasagne kunnen zijn, zulke mooie laagjes heeft dit recept en: oh wat vult het goed!

Voorbereiding (15 minuten)

Breng een pan met water aan de kook voor de bataat. Schil de bataat en snijd vervolgens in stukken van 2 bij 2 cm. Schil ook de herfstrapen en snijd ze vervolgens in plakken van 0,5 cm dik. Veeg de champignons schoon en snijd ook in plakjes. Rasp de oude kaas en bewaar de rasp even in een bakje. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding (45 min)

  • Kook de bataat en herfstraapjes gaar in 15 à 20 minuten.
  • Kraak ondertussen de walnoten en hak ze vervolgens klein (een walnoot helft door drie, dus niet te klein).
  • Verhit wat olie in een bakpan en bak hier de champignons in 2 minuten kort aan.
  • Giet de bataat en herfstrapen af. Schep de bataat apart in een pannetje of kom en stamp ze fijn met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg nu een bodem van de herfstrapen in de ovenschaal en smeer daar bovenop een laagje van de bataatpuree. Strooi hier vervolgens wat van de champignons en walnoten overheen. Herhaal dit totdat alle ingrediënten op zijn en strooi als laatste de geraspte oude kaas er over. Zet de ovenschaal nu nog 15 minuten in de oven. Mocht de kaas nog niet mooi bruin en knapperig gekleurd zijn, zet dan op het laatst 3 minuten de grillstand van de oven aan.
  • Maak het bord op met een mooi stuk van de gelaagde schotel.