X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Orzo met gekleurde biet rucola en pittige geitenkaas

Vandaag op het menu een gerecht met orzo, een bij ons vrij onbekende pastasoort. Deze kleine, gedroogde pasta lijkt heel erg veel op rijst. Volgens de Italianen lijkt het op een gerstekorrel. Vandaar de naam ‘orzo’: Italiaans voor gerst. Orzo wordt niet alleen in Italië gegeten, maar ook in meer landen rond de Middellandse Zee. In Sicilië wordt het van oudsher in soepgerechten gegeten, maar orzo is ook heerlijk als pasta met een saus. In dit gerecht wordt orzo gecombineerd met gekleurde bieten en geitenkaas.

Bereiding (30 min)

  • Schil de bieten en snijd in kleine blokjes van 1x1 cm. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de rucola en laat goed uitlekken.
  • Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de bieten toe en bak afgedekt 15 minuten op een middelhoog vuur. Voeg eventueel een scheutje water of bouillon toe. Schep of schud regelmatig om.
  • Breng intussen een pan met water en het groentebouillontablet aan de kook en kook de orzo in 10 minuten gaar. Giet de bouillon af en zet afgedekt opzij.
  • Meng de gebakken bieten en de rucola door de gekookte orzo. Rasp de geitenkaas erboven en besprenkel met olijfolie extra vierge.

Lekker met amandelschaafsel.