X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Omeletjes met pilav

Voorbereiding (15 minuten)

Was en halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes van circa 2 cm. Snijd de prei in de lengte door en snijd in stukken van 2 cm. Was al het zand er goed uit. Schraap of schil de wortel en snijd in plakjes van circa 1 - 2 cm. Pel en snipper ui en knoflook.

Bereiding (25 min)

  • Voor de saus verhit je olie in een ruime bakpan en fruit je hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Maak je dit gerecht met vlees, snijd de kippendijen in stukken, voeg ze toe en bak op hoog vuur in circa 5 minuten gaar. Bestrooi royaal met zout en peper. Schep de kippendijen en de uien uit de pan en leg even apart. Eet je geen vlees, sla deze stap dan over.
  • Verhit in dezelfde bakpan weer wat olie en bak op een hoog vuur de wortel, paprika en prei. Schep regelmatig om. Voeg na 5 minuten de tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak dit enkele minuten mee. Blus af met water en sojasaus en temper het vuur. Stoof de groenten nu met deksel op de pan circa 10 minuten. Proef en maak de saus op smaak met (chili)peper en zout.
  • Maak je dit gerecht met kip, doe dan na 10 minuten de kippendijen terug in de pan en laat nog een paar minuten zachtjes mee pruttelen.
  • Voor de omeletjes breek je ondertussen de eieren boven een kom. Voeg een scheutje melk toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de eieren los met een vork. Verhit een bakpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur, laat wat boter smelten en bak voor iedere persoon één omelet.
  • Leg op ieder bord een omelet en vul deze met saus. Vouw de omelet dubbel of rol hem op als een wrap.

Menusuggestie:

Lekker met wat frisse sla ernaast. Heb je nog een blik perziken op siroop staan? Snijd de perziken in grove stukken en verwarm ze met de saus. Je hebt dan een heerlijke pilav.