X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eten van een gezonde keten.
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Oesterzwammenrisotto met geroosterde bieten

Let op: tijm wordt ook voor ander recept gebruikt!

Bereiding (30 min)

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de blaadjes van de takjes tijm en hak deze fijn. Schil de bieten, snijd in dunne partjes, wentel door de olijfolie en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Bestrooi de bieten met de tijm. Bak de bieten ongeveer 20-30 minuten, tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Maak de bouillon van groentebouillonblokjes. Laat de bouillon op een klein pitje staan.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Verwarm een grote pan met dikke bodem en fruit de knoflook aan in een beetje olie. Voeg de risotto toe en bak deze al roerend 2 a 3 minuutjes tot hij glazig wordt. Blus dan de rijst af met de wijn of een scheutje bouillon. Voeg als het vocht is opgenomen een soeplepel bouillon toe en wacht weer tot deze is opgenomen. Roer af en toe door de rijst. Herhaal dit door telkens een nieuwe soeplepel bouillon toe te voegen als de risotto de bouillon heeft opgenomen.
  • Snijd de blauwe kaas in kleine blokjes. Borstel de oesterzwammen schoon, scheur grote oesterzwammen doormidden.
  • Na ongeveer 25 minuten is de risotto klaar. Proef even: de risotto moet zacht zijn van buiten maar nog een bite hebben van binnen. Het kan zijn dat je nog een beetje bouillon overhoud. Maak de risotto smeuïg door een klontje boter toe te voegen.
  • Zet een koekenpan op, schenk er olijfolie in en bak de oesterzwammen knapperig en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Bak de laatste minuut de taugé mee en meng het groentemengsel door de risottorijst.
  • Verdeel de blauwe kaas erover en serveer met de geroosterde bieten.

Tip!

Heb je nog een uitje liggen dan is het lekker om deze met de knoflook te bakken en toe te voegen aan de risotto.
Heb je taugé over? Bak het een beetje op voor op brood (samen met pindakaas) of door een salade de volgende dag.