X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Nachos met zoete bataat vegan gehakt en spinazie

De zoete bataat - ook wel zoete aardappel genoemd - komt oorspronkelijk uit Mexico. Deze exotische groente groeit onder de grond en kan variëren van langwerpig tot rond. Biologische bataten hoef je in principe niet te schillen. Tip: het kan zijn dat sommige soorten zoete aardappel na het koken een beetje grauw worden. Voeg een paar druppels azijn of citroensap aan het kookwater toe en het probleem is opgelost. In samenwerking met Lisa Steltenpol

Bereiding (25 min)

  • Breng water aan de kook voor de zoete bataat. Schil de bataat, snijd in blokjes en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  • Was de spinazie onder de kraan en snijd klein. Pel de ui en snijd fijn. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd klein.
  • Verwarm olie in een wok of ruime bakpan en bak het vegan gehakt met de ui en tomatenpuree 2 minuten op een laag vuur. Doe voorgekookte zoete bataat, tomaat en een scheutje water erbij en pers de knoflook erboven uit. Voeg de spinazie toe, totdat het half geslonken is. Proef en breng op smaak met cajunkruiden, zout en (chili)peper.
  • Schep het zoete bataatmengsel in een schaal en strooi de corn chips erover. Garneer met wat overgebleven spinazie.

Je kunt de zoete bataat ook in de oven bereiden (180 ºC circa 25 minuten).