X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Marokkaanse lamsgehaktballetjes met couscous

Couscous zijn korrels gemaakt van durum, tarwemeel en water. Meestal wordt dit gemaakt van vezelarm tarwemeel waaruit de graanvezels zijn verwijderd. We gebruiken volkoren couscous, deze variant is rijk aan vitamines, mineralen en vezels. We serveren vandaag Marokkaanse gehaktballetjes bij de couscous.

Bereiding (30 min)

  • Breng een pan met water aan de kook en los het groentebouillontablet hierin op. Doe de volkoren couscous in een kom en giet de groentebouillon erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Roer de couscous los met een vork en zet afgedekt opzij.
  • Pel en snipper de ui. Schil of schrap de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de paksoi en snijd klein (houd het groene en witte deel gescheiden).
  • Verwarm olie in een ruime wok of bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg dan eerst de wortel en het witte deel van de paksoi toe en roerbak 5 minuten op een hoog vuur. Bak vervolgens het groene blad mee voor circa 4 minuten tot het slinkt. Breng op smaak met kaneel, komijnpoeder, zout en peper.
  • Doe het gehakt in een kom en meng met de sambal, ketjap, zout en (chili)peper. Kneed alles goed door elkaar en draai kleine balletjes ervan. Verhit olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes op een hoog vuur rondom bruin. Temper het vuur, schenk wat water erbij en laat afgedekt 10-12 minuten garen.
  • Pel de knoflook. Was de koriander en snijd grof. Roer de yoghurt los en meng met de koriander. Pers de knoflook erbovenuit en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de gebakken groenten door de couscous en serveer met de Marokkaanse gehaktballetjes. Schep de koriander-yoghurtsaus erover.

Ook erg lekker met amandelschaafsel of gedroogd fruit.