X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Marokkaanse groentestoof met kip, courgette en regenboogpeen

Vandaag eten we een Marokkaans stoofpotje met kip. We brengen het gerecht op smaak met ras el hanout, een kruidenmengsel die voornamelijk in Marokkaanse gerechten gebruikt wordt. Ras el hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en bevat de kruiden en specerijen die de handelaar op dat moment te bieden heeft. Veel voorkomende kruiden en specerijen van de mix zijn: kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Spicy!

Bereiding (30 min)

  • Bestrooi de kipdijbeenfilet blokjes met de helft van de ras el hanout kruiden, peper en eventueel zout. Verhit olie in een braadpan en bak de kip op een middelhoog vuur rondom lichtbruin.
  • Schil of was intussen de regenboogpenen en snijd in plakjes. Pel de ui en snijd in parten.
  • Voeg de peen en ui toe aan de pan met de kip en bak 2 minuten mee. Voeg het water, de rest van de ras el hanout kruiden en rozijnen toe en verkruimel het groentebouillonblokje erboven. Heb je een glutenallergie? Spoel de rozijnen dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Roer door elkaar en laat afgedekt 15-20 minuten op een laag vuur stoven.
  • Was intussen de courgette en snijd in blokjes. Stoof de courgette de laatste 10 minuten mee.

Deze Marokkaans stoofpot is ook superlekker als je nog verse kruiden toevoegt, zoals platte peterselie of koriander.