X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Makreelsalade met eikenbladsla en pittige dressing

Bereiding (30 min)

  • Rooster de walnoten 4 minuten in een droge koekenpan tot ze bruin kleuren. Pas op dat ze niet verbranden. Haal daarna uit de pan.
  • Pel de rode ui en snijd in zo dun mogelijke ringen.
  • Maak de radijsjes schoon en snijd in plakjes.
  • Was de sla grondig, laat uitlekken en snijd in dunne repen.
  • Was de komkommer en snijd in halve plakken.
  • Was de koriander, laat uitlekken en hak grof.
  • Was de rode peper (haal de zaadlijsten eruit voor een minder scherpe dressing ) en hak fijn.
  • Doe de azijn, honing, olie en de fijngehakte rode peper in een hoge kom en pureer met de staafmixer.
  • ‘Pluk’ de makreel met je handen of twee vorken in stukken (let op eventueel achtergebleven graatjes).
  • Verdeel de sla, komkommer, radijs, rode ui en walnoten over de borden, verdeel de makreel erover en schenk de dressing over de salade.
  • Garneer met koriander en serveer.