X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Linzenschotel met paneer en een gekookt eitje

Paneer of panir is een oude kaassoort uit de Indiase vegetarische keuken. Het wordt sinds de oudheid gebruikt, en terecht. Het is lekker, makkelijk, veelzijdig en voedzaam! De kaas is makkelijk te bereiden, licht verteerbaar en heeft een goede bite. Onze paneer is gemaakt van uitsluitend biologische volle melk en citroenzuur, en is een bron van hoogwaardige eiwitten, vetten, koolhydraten en mineralen.

Bereiding (25 min)

  • Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappel, snijd klein en kook in 10-15 minuten gaar. Giet het water af en laat uitdampen.
  • Was de prei, laat goed uitlekken en snijd in dunne ringen. Schil of was de wortel en snijd klein. Verhit olie in een wok of ruime bakpan en roerbak de groenten 8-10 minuten.
  • Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en doe in de pan bij de groenten. Schep ook de voorgekookte aardappels erdoor. Breng op smaak met komijn-, kerriepoeder, zout en peper.
  • Breng intussen een steelpan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten hard (of kook de eieren met de aardappels). Giet daarna het water af en laat de eieren schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en halveer ze.
  • Snijd de paneer in blokjes van 1x1 cm en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en bak de paneer in 5 minuten rondom bruin.
  • Serveer de linzenschotel met de gebakken paneer en de gekookte eieren. Was de peterselie, snijd fijn en strooi over de schotel.

Je kunt de eitjes ook pocheren in een pan met heet water.