X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Lauwwarme salade van paksoi en kipfilet

Begin op tijd met het marineren van de kipfilet. Trek hier ongeveer een half uur voor uit. Daarna is het een fluitje van een cent en staat het eten zo op tafel. Lekker met rijst of mie.

Voorbereiding (15 minuten)

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd in flinterdunne reepjes. Doe de kipfilet in een kom en roer er de geperste knoflook, rode peper en 6 eetlepels teriyakisaus (of sojasaus) door. Meng goed door elkaar en laat 30 minuten marineren. Was de paksoi en snijd deze in stukjes. Houd het witte en het groene deel gescheiden. Pel en snipper de ui. Schil en pers de knoflook (of snijd heel fijn)

Bereiding (20 min)

  • Rooster in een droge bakpan de pinda’s goudbruin (cashewnootjes zijn hier ook lekker). Haal ze uit de pan en zet weg.
  • Klop telkens één ei los met 1 eetlepel melk, peper en zout. Verhit olie in een bakpan en bak hierin om de beurt een dunne omelet. Voor iedere persoon één. Houd de omeletjes eventueel warm op een afgedekt bord.
  • Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime bak- of wokpan en laat goed heet worden. Bak de gemarineerde kipfilet met de ui op een hoog vuur in ongeveer 8 minuten gaar en goudbruin. Schud regelmatig om. Bak de laatste 3 minuten de witte stukken paksoi met de overgebleven teriyakisaus mee. En de allerlaatste minuut voeg je het groen van de paksoi toe. Proef en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Laat het paksoi-kipmengsel iets afkoelen.
  • Leg op ieder bord een omeletje en schep er het paksoi-kipmengsel op. Strooi er de geroosterde pinda’s over en serveer bijvoorbeeld met zilvervliesrijst of mie en verse koriander.

Paksoi weetje:

Paksoi bevat veel water en heeft maar een paar minuten bakken of wokken nodig om te garen. Het overgebleven vocht kun je drinken als een bouillon of binden met een maizenapapje. Wist je dat je het ook rauw kunt eten met een lekker dipsaus?