X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Koolraap tagliatelle met paddenstoelen

Dit koolhydraatarme gerecht is verrassend lekker, voedzaam en origineel. Natuurlijk kun je in plaats van de koolraap tagliatelle ook ‘gewone’ pasta gebruiken.

Voorbereiding (20 minuten)

Schil ui en knoflook. Snijd de ui in halve ringen en snipper de knoflook. Borstel de paddenstoelen schoon. En snijd ze in vieren. Was en snijd de rucola in grove stukken. Snijd de gedroogde tomaatjes in kleine stukken. Schil de koolraap. Snijd de koolraap in plakken van 1 á 2 centimeter breed en schaaf met een kaasschaaf (of dunschiller) de koolraap plakken vervolgens in dunne, lange slierten. Voorzichtig voor je vingers!

Bereiding (20 min)

  • Verhit de helft van de boter in een ruime bakpan en fruit ui en knoflook even aan. Schep op een hoog vuur de koolraap slierten er voorzichtig door en bak een minuut of 5 mee. Schep voorzichtig om. Voeg de room toe en stoof in een afgedekte pan in 10 a 15 minuten zachtjes gaar. Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Verhit ondertussen in een andere pan de olie en de rest van de boter en roerbak de paddenstoelen 1 minuut op een hoog vuur. Strooi er de zongedroogde tomaten over en draai het vuur laag. Doe de rucola bij de paddenstoelen en laat ongeveer 5 minuten op een laag vuur slinken. Proef en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Serveer de koolraap tagliatelle op de borden en schep er de paddenstoelen-rucola over. Maak af met een sliert olijfolie van goede kwaliteit.

Variatie tip

Ook erg lekker met geschaafde oude kaas en geroosterde pijnboompitjes.