X

Waarom beebox

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Koolhydraatarme taart van Merijn

Abonnee Merijn deed mee aan de #heelbeeboxbakt receptenzoektocht. We vonden zijn taart zo inventief en lekker dat die “Recept van de Week” is geworden. Daarmee sluiten we feestelijk het seizoen van de wintergroenten af. De taart van Merijn heeft een notige smaak en kan gemaakt worden met allerlei restjes wintergroenten. Geïnspireerd op de taart van Merijn, maakte beebox kok Marjolein deze koolhydraatarme variant.

Voorbereiding (15 minuten)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter en bestuif met bloem. Maak de prei schoon, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in kleine halve ringetjes. Borstel de akkerpaddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Schil de aardpeer en pastinaak en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm.

Bereiding (45 min)

  • Kook de blokjes aardpeer en pastinaak in een bodempje water met zout in 5 minuten beetgaar. Verhit ondertussen een bakpan met olie en bak de prei 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en bak deze een paar minuten mee. Haal de pan van het vuur. Giet de aardpeer en pastinaak af en laat goed uitdampen.
  • Klop de crème fraîche met de eieren los in ruime een kom. Hussel er prei, paddenstoelen, aardpeer en pastinaakblokjes door. Schenk alles in de ovenschaal.
  • Maak je dit gerecht met vlees, scheur dan de plakjes ontbijtspek in grove stukken en verdeel over de ovenschotel. Eet je dit gerecht zonder vlees, sla dan deze stap over.
  • Verkruimel de blauwe kaas over de taart. Breng op smaak met zout, peper en tijm. Plaats de ovenschotel in het midden van de oven en bak de hem in circa 30 minuten gaar en goudbruin.

De tip van Merijn:

In plaats van de pastinaak, is deze taart ook lekker met knolselderij of een andere wintergroente (die je over hebt). Je kunt hiermee variëren, want ze hebben de taak om de hoofdsmaak van de taart, het noot-achtige van de aardperen, te ondersteunen. Lekker met een frisse sla, zoals veldsla, rucola of postelein.